Interview met Esther Cohen over het verlangen en gemis aan aanraking. Klik op bovenstaande afbeelding om het interview te lezen.
0 Comments
Een artikel in de zaterdageditie van Trouw over knuffels en aanraking en het gemis daarvan. Met citaten van Esther Cohen, medeauteur van Huidhonger. Klik op bovenstaande voor grotere versie.
Als je aanrakingen mist...een interview met Esther Cohen over Huidhonger in Wablieft. Klik op bovenstaande afbeelding op het artikel in pdf te lezen.
Op zondag 13 juni 2021 om 14.00 uur geven Gemma Boormans en Esther Cohen een lezing over hun boek Huidhonger. De lezing zal plaatsvinden op Natuurbegraafplaats Heidepol. Deelname is kosteloos en aanmelden kan via [email protected] of via (026) 711 22 10. Goed om te weten: de lezing is primair bedoeld voor mensen waarvan hun partner overleden is en hun vrienden of familieleden. Klik op de afbeelding voor meer informatie over deze lezing op Heidepol.
Ga hier naar de facebook pagina Huidhonger. Geen woord zo toepasselijk in deze coronatijd als huidhonger. Maar wat is het juist en hoe erg kun je eronder lijden? Levenscoach Esther Cohen en journaliste Gemma Boormans leggen het uit in hun boek. Klik op bovenstaande afbeelding om het artikel te lezen of ga naar https://www.libelle.be/gezond/huidhonger/.
Gemma verloor haar man. Ze vertelt over de fase na Hans' overlijden. Over diepe rouw en het gemis aan aanraking, letterlijk en figuurlijk. Klik op bovenstaande afbeelding om het verhaal van Gemma te lezen.
Huidhonger in tijden van corona. Aangeraakt worden, letterlijk en figuurlijk, is een primaire levensbehoefte, in het bijzonder voor mensen die alleen leven of rouwen na liefdesverlies. Sinds de coronacrisis ervaart bijna iedereen opeens gemis aan nabijheid, fysieke troost en geruststelling. Uitspreken dat we hiernaar hunkeren lijkt een hoge drempel, terwijl wat je voelt heel normaal is. Klik op bovenstaande afbeelding of op vizier_huidhonger_in_tijden_van_corona.pdf om het artikel te lezen.
Lynn Formesyn in gesprek met Esther Cohen en Gemma Boormans over het boek Huidhonger. Klik op op bovenstaande afbeelding of op de link huidhonger_interview_samana.pdf om het artikel te lezen
In de rubriek 'In Beeld' door Martien Versteegh: De boodschap van het boek is: wat je voelt, is heel normaal. En dat kan voor veel mensen in de verdrietige, verwarrende periode na het verlies van een geliefde, een belangrijke en troostrijke gedachte zijn. Klik op bovenstaande afbeelding om artikel over Huidhonger te openen. Lessen van de coronacrisis
In de rubriek Media & Cultuur wordt in het kader van de coronacrisis ook heel kort het boek Huidhonger genoemd: ... Of neem Huidhonger, dat wil laten zien hoe belangrijk lichamelijke aanraking is, zeker onder omstandigheden - je partner valt weg, een virus waart rond - waarin dat onmogelijk of gevaarlijk is. ... |
Categorieën |