Huidhonger bestond ook al voor de coronacrisis. Mensen die hun partner kwijtraken (door echtscheiding of overlijden, bijvoorbeeld) of mensen die geen contact hebben met familie of geliefden, kunnen lang met dat nare gevoel kampen. Rouwcoach Esther Cohen en journalist Gemma Boormans schreven net voor de coronatijd het boek HUIDHONGER, dat aan het begin van de crisis uitkwam.
Klik op onderstaande afbeelding om het hele artikel te lezen. Huidhonger in onze onze anderhalve meter maatschappij... Danielle van Horenbeek besteedt in de rubriek Body & Mind aandacht aan het boek Huidhonger van Gemma Boormans en Esther Cohen. Klik op bovenstaande afbeelding om het artikel te lezen.
Riet J.M. Fiddelaers - Jaspers is trainer, opleider, rouwtherapeut, oprichtster van Het Expertisecentrum Omgaan met Verlies en schrijfster van meerdere boeken over omgaan met verlies en rouw.
Recensie Leesbeest: Huidhonger, knuffelmaatjes en seksbuddy’s: afzien in tijden van Corona28/5/2020 Huidhonger zou nog wel eens het woord van het jaar kunnen worden. In tijden van corona lijden we er massaal aan. We blijken het maar slecht te trekken om niet aangeraakt te worden. En dan hebben we het nog niet eens direct over dampende seks, maar ook over gewoon een hand op je schouder. Of nou ja, gewoon...zo gewoon is het niet.
Esther Cohen en Gemma Boormans schreven een boek over huidhonger. Het boek heeft een even ronkende als terechte aanbeveling van de populaire psychiater Dirk de Wachter: 'De mens heeft veel nood aan baarmoederlijkheid, aan gehechtheid, aan vastgepakt worden, helemaal als iemand van nabij wegvalt. We moeten meer durven uitkomen voor onze behoefte aan vel voelen. Het is goed dat Huidhonger dit onder de aandacht brengt.’ Cohen en Boormans hebben een treurige overeenkomst: beiden verloren ze hun partner. In dit boek vertellen ze over hun eigen ervaringen, maar gaan ze ook te rade bij andere ervaringsdeskundigen: gescheiden mannen en vrouwen, weduwnaars en weduwen. Ze interviewden een seksuologe, een predikant, voornoemde psychiater en een eenzaamheidsexpert. Het boek werd al gepubliceerd voordat de coronacrisis in alle hevigheid losbarstte, maar vindt nu natuurlijk veel weerklank. Weinig verwonderlijk in een tijd dat het RIVM een richtlijn opstelt voor singles hoe ze toch (verantwoord) wat intimiteit kunnen beleven. Huidhonger appelleert natuurlijk ook aan een behoefte aan troost in een tijd waarin veel mensen sterven en (dus ) ook veel mensen iemand verliezen. Bron: Leesbeest Anne-Marie Martijn van praktijk voor creatieve verliesverwerking Koets5 bespreekt Huidhonger in een kort filmpje.
Je kunt dit bekijken via haar Facebook pagina of door op onderstaande link Bestand downloaden te klikken. Bestand downloaden 10000000_523181121687042_7159739090365015115_n__1_.mp4 Damiaan Denys: 'Fysiek contact wordt nu opeens als noodzaak gezien' Klik op bovenstaande afbeelding om naar artikel op de website te gaan.
Of klik hier om pdf versie te openen. |
Categorieën |